14 Mart 2012 Çarşamba

SU BÖREĞİ

Gönderen:zeynep&zeynep
katılımı için çok teşekkür ediyorum.Arkadaşımın güzel tariflerini görmek için TIKLAYIN

Su böreği (hazır su böreği yufkasıyla)



Yapılışı :
1 Paket hazır su böreği yufkası
Tencerenin yarısına kadar su 1 çorba kaşığı tuz ve yarım çay bardağı sıvı yağ ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz.
Ayrı bir kaba soğuk su hazırlıyoruz .
Kaynayan yufkaları sıcak suda 2,3 saniye tutup soğuk suya alıyoruz ardından tepsiye diziyoruz.(Soğuk su ılınınca ve renk değiştirdikçe yeniliyoruz)
Her kata bir miktar sıvı yağ yada erimiş tereyağı sürüyoruz.
3 yufka sonra peynir maydanoz yada kıymalı harçtan ilave ediyoruz.
Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tamamlıyoruz.
1Yumurta 2 kaşık yoğurt ve sıvı yağ karışımını üzerine sürerek önceden ısınmış fırında 30,35 dakika pişiriyoruz.


Paket üzerinde nasıl yapılacağı yazıyor zaten fakat yufkaların suda haşlanma süresine 10,12 saniye yazmışlar.ilk iki yufkayı bu şekilde haşladım hamurlaştı.
Bu nedenle sadece 2,3 saniye sıcak suda tutup hemen soğuk suya alınması ve suda açtıktan sonra akabinde tepsiye dizmek gerekiyor.

Pakette 6 adet yufka olduğu yazıyor 4 adet çıktı dolayısıyla küçük tepsiye yeterli oldu.
Blogger notu : Yufkalar bir hayli ince gerçek su böreği gibi olmasa da lezzeti güzeldi...


Tarifi gelibolu17 arkadaşımızın düzenlediği http://catlakkafe.blogspot.com/ ev sahipliğini yaptığı çay kahve bahane etkinliğine ve yine gelibolu17nin ev sahipliğiyle porselen demlik çay saati etkinliğine gönderiyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder