Katılımı için çok teşekkür ediyorum.Arkadaşımın güzel tariflerini görmek için TIKLAYIN
13 Mart 2012 Salı
Scones...Amerika'dan
Bu aksam bloglar arasinda gezinirken, cok hos bir bloga denk geldim, catlakkafe.blogspot.com Tesaduf su siralar bir etkinlige ev sahipligi yapiyor. Ve bende bu scone'larimi buraya "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine gönderiyorum.
Kuru üzüm, kücük dogranmis kayisi kurusu, hurma, visne kurusu, tavada tost edilmis ceviz kullanabilirsiniz. Bu kuru malzemelerin toplam miktarinin 2 cay bardagi olmasina dikkat edin.
Bu scone'lar, Amerika'dayken edindigim bir tarif...
Ilk scone ile tanismam bu tad ile olmustu... Sonrada cay saatlerinin vazgecilmez tadi haline gelmisti. Agh! cok ozledim oralari:( neyse... Ilk tadini aldigimda, yapilamaz becerilemez gibi gelmisti. Daha sonra malzemelerin elinin altinda oldugu surece en fazla 15 dakika alicagini bilemezdim tabii ki....
Bu Scone larin yapiminda, farkli kuru meyvalar kullanarak, kendi tatlarinizi yaratabilirsiniz. Benim favorimse kuru kayisi ve ceviz karisimi. Kuru üzüm, kücük dogranmis kayisi kurusu, hurma, visne kurusu, tavada tost edilmis ceviz kullanabilirsiniz. Bu kuru malzemelerin toplam miktarinin 2 cay bardagi olmasina dikkat edin.
Iyi Scone yapmanin sirri, hamurunun elle tam karisistirilmamasinda yatiyor.
Aksam üstü cayinin yaninda, istege gore recelle yenilen bu sconelar yeterince doyurucu ve lezzetli.
Malzemeler: 8 büyük Scone icin- 2 su bardagi un
- 1 cay bardagi seker
- 2 cay kasigi kabartma tozu
- 1/2 cay kasigi tuz
- 170 gr margarin, soguk, küp küp dogranmis
- 2 cay bardagi kuru üzüm
- 1 tatli kasigi, portakal yada limon kabugu rendesi
- 2 cay bardagi krem, soguk
- yagli kagit
- üzerisi icin
- 1 yumurta
- 1 yemek kasigi su
- 1 yemek kasigi seker
Yag ve krem santiyi kullanacaginiz ana kadar buzdolabinda tutun.
Hazirlanisi:
- firini 190 derecede isitin
- un, seker, kabartma tozu ve tuzu genis bir kapda karistirin
- margarin küplerini ekleyin, parmak arasinda ezerek una yedirin
- kuru üzüm ve portakal kabugu rendesini ekleyip karistirin. Kremi ekleyip, yine parmaklrinizla, unlu karisima yedirin, sakin yogurmayin
- cok duzgun bir hamur olmayacak, biraz kirintili bir goruntu almasi lazim
- hamuru tezgaha cevirip, yuvarlak sekil verip, uzerine nazikce bastirarak 2cm kalinligina indirin.
- Pizza keser gibi 8 dilime kesin (ben kurabiye kalibi kullanip yuvarlak dilimler olusturdum),dilimleri araliklarla yagli kagit üzerine dizin
- üzeri icin, yumurta ve suyu karistirip sconelarin uzerini fircalayin, seker serpistirin
- 25-30 dk üzeri hafif pembelesene kadar pisirin. Sakin firinda uzun tutmayin, sconelariniz kurur, hafif sogumasini bekleyin, ilik servis yapin.
** Hamuru margarin tamamen erimeden, cabuk hazirlamaya gayret edin.Bütün malzemeleri ekledikden sonra, hamur malzemeleri bir araya gelince karistirmayi birakin.
** Kuru üzüm yerine; kücük dogranmis kayisi kurusu, hurma, visne kurusu, tavada tost edilmis ceviz kullanabilirsiniz. Bu kuru malzemelerin toplam miktarinin 2 cay bardagi olmasina dikkat edin.
** Resimdeki sconelarda ben favorim olan kayisi kurusu ve ceviz karisimi kullandim.
** Resimdeki sconelarda ben favorim olan kayisi kurusu ve ceviz karisimi kullandim.
Tarif: Cuisine at Home dergisinden, no:45, yil:2004
http://mutfakincisi.blogspot.com/2012/03/cicek-veya-gul-pogaca.html
YanıtlaSilKolay gelsin bir tarifim var.
Önümde düzenlemem gereken 3 büyük parti var! Bu etkinlik tarifler cok isime yarayacak kesin. Paylasimlariniz icin tesekkürler, ellerinize saglik!
YanıtlaSilhttp://maydonose.blogspot.com/2012/03/milan-in-7nci-dogum-gunu-partisi.html