Bursanın meşhur pidesi.uzun zamandır denemek istiyordum ama et yemeyen biri olarak benim için böyle tarifleri yapmak biraz zor oluyor tabiiki çocuklar olunca yesinler diye mecburen yapıyorum eh bu arada kendimide unutmayıp kendim için de kaşarlısını yaptım
Bu tarifi porselen demlik çay saati etkinliği için gelibolu17 ye ve yöresel lezzetler etkinliği için safiye ile ye gönderiyorum
Malzemeler
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket maya
tuz
1çay kaşığı şeker
aldığı kadar un
üzeri için yumurta sarısı
İç malzemesi
250 gr. kıyma
1 büyük soğan
2 domates
3 sivri biber
karabiber
tuz
biraz pul biber
soğanı rendeleyin domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın biberleride küçük küçük doğrayın kıymayı ve baharatları ilave edip biraz su katıp yoğurun
yapılışı
unun ortasını açıp malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun
üzerine nemli bez koyup mayalandırın.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın yuvarlak olacak şekilde kenarlarını kalın bırakarak ortasını inceltin iç malzemesini ortasına bastırarak yayın isterseniz kenarlarına yumurta sarısı sürün 200 derecede pişirin
biz bursalıların vazgeçemediği bir yemektir ne güzel anlatmışsınız..
YanıtlaSilellerine sağlık canım,ne güzel bir şey bu böyle,afiyet olsun :) şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/03/cantk.html yayında güzel tarifin,teşekkürler sevgiler,gene beklerim :)
YanıtlaSilbenimde etle aram olmadığı için genelede kıymalı etli yapmam bende ama çocuklar için yapılıyor işte canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler
YanıtlaSilSanırım kaşarlısı tam benlik olmuş :) ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBend eyapmıştım bu cantıktan gerçekten nefiss olyor..
YanıtlaSilEllerine sğalık canım..
Sevgiler.
Nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK TATLIM MMM MİS..
YanıtlaSilbunu mutlaka yapıcam ama gelecek hafta tarifi şimdi yazayımda ...bana pastanelerde satılan kıymalı piiza diye satılan şeyi hatırlattı çok severim eline sağlık....vejateryan olmana üzüldüm....kızımda çok meyilli bakalım ne olacak..
YanıtlaSilcanım merhaba etkinliğin sonuna geldin . hadi sana son olarak bir tarif gönderiyorum. Alabilirsin
YanıtlaSilvalla canım çekti şimdi!!!!!!!!!!! of çok özlemişim
YanıtlaSilSelamlar arkadaşım tarif için teşekkür en kısa zamanda alıcam ellerine saglık harika bir tarif tekrar beklerim katılmanı
YanıtlaSil