22 Mart 2012 Perşembe

GÜL ÇİÇEK TATLISI

Gönderen:yazardildare

Ellerine sağlık canım.Güzel tarifler için çok teşekkürler .Arkadaşımın güzel tariflerini görmek içinTIKLAYIN

gül çiçek tatlısı

tadıda kendi gibi çok güzel bir tatlı

buyrun arkadaşlar
 
 
 
 



  • malzemeler

  • 2 yumurta

  • 1,5 su bardağı pudra şekeri

  • yarım çay bardağı sıvıyağ

  • yarım çay bardağı süt

  • 2 çorba kaşığı irmik

  • yarım paket kabartmatozu

  • vanilya

  • 3 su bardağı un

  • ŞERBETİ İÇİN

  • 3 su bardağı şeker

  • 3 su bardağı su

  • yarım limon

  • ilk önce şerbeti hazırlayalım soğusun şerbet için 20 dakika yeterli olacaktır.

  • yapılışı

  • karıştırma kabına margarin pudra şekerini karıştıralım yumurtasını,sütü,irmik ve sıvıyağı kabartmatozu ,vanilyayıda ilave edelim iyice yoğuralım kıvamı şeker pare hamuru kıvamında olacak (hamurdan bir miktar üzerindeki çiçek için ayıralım )hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım yuvarlayalım yuvarladığımız hamuru bıçakla kenarlarından keselim üzerine ayırdığımız hamura kırmızı gıda boyası karıştırıp gül şekli verelim diğer hamurun üzerine yerleştirelim 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim

  • fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbetle buluşturalım......

  • AFİYET OLSUN



  • 2 yorum: