Katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum.Arkadaşımın güzel tariflerini görmek için bloğunu TIKLAYIN
Farklı tarifleri denemeyi seven biri olarak yine değişik bir tarifle karşınızdayım:)))
Bu tatlıyı kesinlikle denemenizi öneriyorum. Bunu dün gece yeğenim için yaptım. Biraz rahatsızdı ve geçmiş olsuna gittik. Tatlıyı görünce çok sevindi:))) Zaten 1 saat için de de tatlı tükendi. Herkes çok beğendi: ) İlk kez yaptığım bir tatlıydı ve sonuç harika herkesten tam not aldı. Gözde tariflerim arasına girmeyi başardı...
Ve gönül rahatlığıyla tavsiye edebiliyorum.....
NOT: Üst süsleme çikolata rendesi görünümünde. Ayrıca hem görüntüsü hem de tadı çok güzel tüm tatlılarınıza uygulayabilirsiniz.:)) Klasik olmasın ve farklı ne yapabilirim diye düşünenlere bir fikir olur belki....
Şimdi gelelim yapılışına:)))))
Malzemeler
•6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
•1 su bardağı un,
•1 su bardağı şeker,
•1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi,
•1 çay badağı süt,
•3 yumurta,
•1 tatlı kaşığı tarçın,
•1 pkt vanilya,
•1 pkt kabartma tozu,
•Muhallebisi:
•4 su bardağı süt,
•2 çorba kaşığı nişasta,
•3 çorba kaşığı un,
•5 yemek kaşığı şeker,
•1 çorba kaşığı tereyağı,
•1 poşet sade toz krem şanti,
•Şerbeti için:
•1.5 su bardağı su,
•1 çorba kaşığı nescafe,
•4 çorba kaşığı şeker,
•Üzeri için:
•hindistan cevizi, tarçın ve kakao
Hazırlanışı
•Öncelikle kek malzemelerinden başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sütü ilave edip tekrar çırpalım. İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim. Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.
•Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım. Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak. Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
•Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde. Üzerini düzeltelim. 5 dk sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.
•3-4 saat hatta mümkünse 1 gece buzdolabında beklettiğimiz tatlımız servise hazırdır:)))
•Afiyet olsun.....
Tadı gerçekten çok güzel deneyince siz de bana hak vereceksiniz
Ayrıca bu tarifimi ÇAY KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİ için sevgili arkadaşımhttp://catlakkafe.blogspot.com/ a gönderiyorum
çok severım ellrıne sağlık canım
YanıtlaSilçok sağol arkadaşım:)) sevgiler...
Silbenim de çok sevdiğim bir tatlıdır. incirle neskafenin müthiş uyumu... ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbayılıyorum bu tatlıya şimdiye kadar 10 defa yapmışımdır annemler istedi yaptım, kayınvalidemin günü için yaptım yeğenlerim için yaptım. Kısacası bir bahane uydurup sık sık yapıyorum:)))) güzel yorum için çok mersi canım. sevgiler...
SilAdresim şu şekilde dostlarım http://fatoscatadlar.blogspot.com/ ziyaretlerinizi beklerim. herkese sevgiler...
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilbende yaptım tarifiniz gibi benim incirlerim dibe çöktü unladığım halde neden olmuş olabilir