13 Mart 2012 Salı

BÖĞÜRTLENLİ-CHEESECAKE

Gönderen:baharatın kızı
Katılımı için çok teşekkür ediyorum.Arkadaşımın güzel tariflerini görmek için TIKLAYIN


BÖĞÜRTLENLİ CHEESECAKE

Geçen hafta yengem,annesi ve anneciğim hem ev oturması hemde tebrik için kayınvalideme geldiler.Malum geçen ay nişanımız vardı.Annemlerde hayırlı olsun diyerekten ziyarette bulundular.Güzel bir akşam geçirdik.Minnoş yeğenim kuzeyide getirmişlerdi.Öpe koklaya doyamadım mis kokuluma.Hala olmakta ayrı güzel bir duygu yazmadan geçemeyeceğim;)
Annemlerin geleceği haberini alınca ne yapsam acaba,bir çeşit ikram da ben hazırlıyayım dedim.Aklıma hemencik cheesecake geldi.
Bu aralar cheesecake'e takmış durumdayım zaten.Mutfağa gireyim bol bol yapayım istiyorum.Sürekli araştırma modundayım.Dondurucuda bulunan böğürtlenlerimle bir deneme yaptım.Sonuç mu mükemmel oldu.Abim ve eşim koca birer dilim yediler.Anneciğimin ve yengeminde beğenmesini beni acayip mutlu etti.:))

Tarife geçmeden önce bu cheesecake'mi Çay,Kahve Bahane etkiliğinin yeni sahibesi Çatlak Kafe'ye gönderiyorum.Kendisine kolaylıklar diliyorum.Bol paylaşımlı bir etkinlik olsun inşallah;))



Malzemeler:

Tabanı için:
  • 2 paket eti burçak sultani
  • 50 gr tereyağı
  • 5-6 çorba kaşığı süt
  • Yarım su bardağı fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Not:Taban ve krema da değişiklikler yaptım.Orjinal tarif için ; TIK TIK :))
Kreması için:
  • 2 paket labne peyniri
  • 1,5 kahve fincanı krema
  • 4 adet yumurta
  • 4 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 kahve fincanı krema
  • 2 silme çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 tatlı kaşığı Dr.Oetker Gourmet Şekerli Vanilin
Üzeri için:
  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 1 çay bardağı toz şeker(ince bel)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Nişastayı ezmek için 1 çay bardağı su(küçük çay bardağı)
Not : Sos tarifi için Tık Tık ;))

Azıcık oradan azıcık buradan ortaya bu cheesecake çıktı.Tadına bakanlar çok beğendi.Sevgili İnci ile Dünden Bugüne ve Tarif Sepeti 'ne sevgilerimi gönderiyorum....;)

Yapılışı:

Tabanı hazırlamak için bisküvileri blender yardımı ile un haline getirin.
Fındığı tamamen un olmayacak şekilde blenderdan geçirin
Tereyağını yakmadan eritin.
Un haline gelmiş bisküviler, çekilmiş fındığı, erimiş tereyağı ve sütü bir kaba alın ve elinizle bütün malzemeler birbiri ile özleşinceye kadar bastırarak karıştırın ve yoğurun.
Kullanacağınız kabın tabanını yağlı kağıt ile kaplayın ve hazırladığınız harcı kenarlara da bir miktar çıkacak şekilde bastırarak yerleştirin.

Hazırladığınız tabanı krema hazırlanıncaya kadar buzdolabının dondurucu kısmında bekletin.
Kremayı hazırlamak için yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Beyazları bir tutam tuz ekleyerek cam bir kapta kar haline gelinceye kadar iyice çırpın.

Yumurta sarılarını büyükçe bir kaba alın ve üzerine krema ile pudra şekeri ve nişastayı ekleyerek krema kıvamı alıncaya kadar iyice çırpın. Labne peynirini de ekleyin ve krema kıvamı alıncaya kadar çırpın.

Kar haline gelen yumurta aklarını ve vanilyayı krema haline gelen diğer karışımın üzerine ekleyin ve tahta bir kaşıkla kenarlarından içe doğru yavaş yavaş fazla ezmeden karıştırın.

Kremayı hazırladığınız tabanın üzerinde dökün ve önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarıp harç sallanmayacak şekilde oluncaya dek yaklaşık 40-50 dk kadar pişirin.
Piştikten sonra fırının kapağını açın ve cheesecake içinde ılıncaya kadar bekleyin ve ondan sonra fırından çıkarın.
1su bardağı böğürtleni bir tencereye alıp üzerine 1 çay bardağı şeker ile böğürtlenler yumuşayıncaya kadar pişirin.


Diğer tarafta 1 yemek kaşığı nişastayı 1 çay bardağı su ile inceltin,ip gibi meyvelerin üzerine akıtıp bir taraftanda karıştırın.Koyulaşınca ateşten alın.Arada karıştırarak soğumasını sağlayın.İyice soğuduğu zaman cheesecake'in üzerine döşeyin.
Üzerini streç film ile kaplayıp çatal ile 1-2 yerinden delin ve buzdolabında 1 gece bekletin.
Sabah yapıp akşam da servis edebilirsiniz ama bekledikçe daha da güzel bir tat çıkıyor ortaya.

Alıntıdır(Tarif Sepeti),(İnci ile Dünden Bugüne)

Sevgili Blogcanlarımdan aldığım tarifleri harmanlayarak yaptığım cheesecake'mi mutlaka denemelisiniz diyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder