17 Mart 2012 Cumartesi

KOLAY PASTA

Gönderen:demetle
Katılımı için çok teşekkür ediyorum.Arkadaşımın güzel tariflerini görmek için TIKLAYIN

Bugün o kadar yoğun bir gündü ki, tüm ev sabahın köründe kalkılarak temizlendi (komşularım beni affetsin), saat 11:00 de arkadaşlarla sabah kahvaltıya ve öğleden sonrada annanemlerle hasta ziyaretine gidildi. Eh hasta ziyaretine de eli boş gidilmez demi, birşeyler yapmak gerek. Dün okuldan gelince yine bütün üşengeçliğim üzerimde olduğu için beni yormayacak çok uğraştırmacası olmayan tarif defterimdeki bu tarifte karar kıldım. Benim kolay pasta dediğime bakmayın siz aslında kendileri Ağlayan pasta veya kek. Hem pratik hem de lezzetli bir seçim:)

Kek inceymiş gibi gözüküyor ama oldukça kalın bir kek, kremşanti yanlardan aşağı doğru taşmış ve kekin bir kısmını kapamış.

AĞLAYAN PASTA

Malzemeler:
Keki İçin:4 tane yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
Yarım kahve fincanı su
1,5 yemek kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu + 1 çay kaşığı karbonat

Islatmak İçin: 1 su bardağından fazla soğuk süt

Üst Katı İçin:
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
Antep fıstıklı drajeler

Çikolata Katı İçin:1 paket hazır krema
2,5 paket sütlü çikolata (Kare olanlardan)

Yapılışı: Keki yapmak için yumurtayla şekeri bir kaba alıp mikserle iyice çırpıyoruz. Ayrı bir kapta un, kakao ve kabartma tozunu karıştıralım. Yumurtalı karışıma ilk önce suyu ve limonu katıp biraz daha çırpalım sonra unlu karışımı da ekleyip 2 dakika kadar çırpıyoruz. yuvarlak kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt seriyoruz, yan taraflarını da yağlayıp hamuru boşaltalım. Fırını 170 dereceye ayarlayıp keki fırına veriyoruz, 30 dakika pişiriyoruz.

Pişince fırından çıkarıp kelepçeli kalıptan çıkarıyoruz. Kekimizi servis yapacağımız tabağa alıp tekrar kelepçeli kapı kekimizin etrafına yerleştiriyoruz ki kremşanti ve çikolatalı sos dışarıya taşmasın, güzel şekil alabilsin.

Kekimiz sıcakken soğuk sütü kekin heryerine eşit bir şekilde döküyoruz ve kekimizi soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kekin üzerine drajelerimizi serpiştiriyoruz. Ben etinin küçük kutuda satılan drajelerinden 2 kutu kullandım. Bu arada krem şantiyi çırpıp kekimizin üzerine yayıyoruz.

Hazır kremayı küçük bir tencereye alıyoruz ve içine çikolataları kırıp koyuyoruz, çikolatalar eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz. 5 dakika sosu bekletiyoruz soğusun diye ve krem şantinin üzerine çikolatalı sosumuzu yayıyoruz. Bir kaç saat dolapta dinlendirip kelepçeli kabı çıkarıp servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

NOT: İsterseniz kelepçeli kalıp yerine kare veya yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz.
Çikolata katı içinde hazır çikolata sosu yapabilirsiniz.
Fincan ölçüsü, türk kahvesi fincanı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder