21 Mart 2012 Çarşamba

PIRASALI GÜL BÖREĞİ

Gönderen:ezgili tarifler
Katılımı için çok teşekkür ediyorum.Arkadaşımın güzel tariflerini görmek için TIKLAYIN

PIRASALI GÜL BÖREĞİ





MALZEMELER
5 adet yufka
2 su bardağı süt
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
İÇ MALZEMESİ
1 demet ince pırasa
2 adet havuç
Maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
pul biber
Tuz
Üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
Pırasalarımızı temizleyip çok ince kıyalım.Havuçlarımızı rendeleyelim.Tencereye yağımızı ve havuçlarımızı alıp biraz yağda çevirelim daha sonra üzerine ince kıydığımız pırasaları ilave edip yaklaşık pişirmeye bırakalım. Pişen pırasaların üzerine tuz ve baharatlarımız ilave edip ocaktan alalım. kıydığımız maydanozu ilave edip soğumaya bırakalım. süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtamızı karıştıralım. Yufkamızın birini açıp harcı heryerine sürelim ve 6 parçaya bölelim.Böldüğümüz parçaların geniş kısmına iç harcımızdan yeteri kadar koyup rulo yapalım ve gül şekli verelim. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım.Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim. Sıvı harcımız artmışsa içine bir yumurta sarısı ekleyip böreklerimizin üzerine sürelim. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verelim.Alt üst kızarınca fırından alıp servis yapalım..AFİYET OLSUN
Tarifimi catlak kafenin ev sahipliğini yaptığı etkinliğe gönderiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder