22 Mart 2012 Perşembe

EV YAPIMI YASSI KADAYIF(TAŞ KADAYIF)

Gönderen:öcal mutfak
Katılımı için çok teşekkür ediyorum.Sevgili arkadaşımız tarifle ilgili güzel bir video da eklemiş ama maalesef ben videoyu yükleyemedim arkadaşlar siz arkadaşımın güzel bloğuna TIKLAYIP hem güzel tariflerini hemde videoyu izleye bilirsiniz

Ev yapımı Yassı kadayıf (Taş kadayıf)



Herkeze Güzel bir pazar gününden merhabalar.kış ayını çok seven biri olarak hiç itiraz etmeden soğuklarda üşümeyi severim,fakat güneşli ışıl ışıl yaz günlerine özlem duyduğumu fark ettim dün.tabi haberleride takip ediyorsanız; avrupanın son yılların en soğuk,en çetin kışını geçirdiğini biliyorsunuzdur.adeta buzul çağını yaşıyorlar.türkiyede de bu soğukluğu daha hafif hissediyoruz,bu yüzden ülkemizin iklimi avrupaya göre nur nimet bence,ne kadar şükür etsek az.her neyse,umarım çabucak yaz gelirde; ışıl ışıl güneşli sabahlara kuş sesleriyle uyanırız.gelelim taş kadayıf,veya yassı kadayıf serüveninin sonuna.internette küçük bir araştırma yaptım. bu kadayıfın ev yapımına hiç rastlamadım.yorumlarda keşke burdada hazır satılsada alsak tadına baksak tarzında mesajlar gördüm.bende Annemle birlikte ev yapımını deneme yanılma yöntemleriyle netleştirilen harika ve pratik bir tarifle döndüm.ilk defa videolu bir tarif verdiğim için acemilik olmuşsa kusura bakmayın artık J).ben kamerada pek konuşmayı sevmediğim için,alttan fon müziği eşliğinde yapımını çok basit gösterdim.umarım deneyip beğenirsiniz.
Hamur için malzemeler:
3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı ınstant maya
1 tatlı kaşığı şeker
Su (boza kıvamına gelene kadar su ekliyoruz)

İç malzeme:
Ağız,veya süt kesiği

Şerbet(şerbeti yaptığınız kadayıf miktarına göre siz ayarlıyorsunuz)


Yapılışı: kuru malzemelerin hepsini karıştırıyoruz. Boza kıvamına gelinceye kadar su ilave ediyoruz.daha sonra 5 dk kadar mixserle çırpıyoruz(ne kadar çırparsanız o kadar iyi olur).hamurun üstünü bir kapakla kapatıp,15-20 dk mayalandırıyoruz.teflon tavayı 1 dk önceden ısıtıyoruz.yarım kepçe kadar hamurdan alarak küçük daire şeklinde tavaya döküyoruz.kadayıfın üzerinde minik gözenekler oluşmaya başlıyor,görüntüde görüldüğü gibi.hamurun altını spatulayla kaldırarak hafif kızarmış olunca tavadan alıp sofraya gözenekler üstte kalacak şekilde düzüyoruz(kadayıflar tek taraflı pişiriliyor,krep gibi 2 taraflı pişirmiyoruz.)kadayıflarımız soğuduktan sonra içine 1 ,5 tatlı kaşığı kadar süt kesiği,veya ağız ile doldurup kenarları sıkıca birleştiriyoruz.daha sonra şerbete batırarak servis tabağına alıyoruz.üzerine ceviz,veya Antep fıstığı serperek servis yapıyoruz.Afiyet olsunnn

1 yorum:

  1. Görüntüsü kadar lezzetinin de nefis olduğuna eminim:)
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil