katılımı için çok teşekkür ediyorum.Arkadaşımın güzel tariflerini görmek için TIKLAYIN
ELMALI ÇITIR:
Tarifi aynen aktarıyorum ve Ayşegüle teşekkürlerimi buradan da iletiyorum nefis bir aperatif mutlaka deneyin.
İç harcı için
Hazırlanışı
- 3 tane orta boy elma
- 1 çay bardağına yakın orta incelikte dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı bal
Malzemeler
- 10 adet baklavalık yufka
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım kahve fincanı su
- Üzeri için pudra şekeri
Hazırlanışı
- Öncelikle iç harcımız için elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz.
- Rendelediğimiz elmaları bir tavaya alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- İki kaşık bal,iri çekilmiş ceviz içini ve tarçınını ekleyip soğuması için bir kenara alıyoruz.
- baklavalık yufkamızı,tezgahımıza iki kat halinde seriyoruz..
- Soğuttuğumuz iç harcımızdan kenar kısmına koyup rulo yapıyoruz.
- En son kısmına erittiğimiz tereyağı ve yarım fincan su karışımından sürüp yapışmasını sağlıyoruz.
- İstediğimiz uzunluklarda kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz...
- 180 derecelik fırında (fırınına göre değişir)pembeleşene kadar pişiriyoruz...
- Servis aşamasında üzerine pudra şekeri eleyip tazecik demlenmiş bir fincan çay eşliğinde sevdiklerimize sunuyoruz.
AFİYET OLSUN
Allah mutfaklarımızı bereketli etsin inşaallah ve Rabbim ihtiyacı olanların da evlerine bolluk versin AMİN
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder