13 Mart 2012 Salı

KURU ÜZÜMLÜ HAVUÇLU KURABİYE

Gönderen:birtutam kekik
Katılımı için teşekkür ediyorum.Arkadaşımın güzel tariflerini görmek için TIKLAYIN



Dün bu tarifimi paylaşmaktı niyetim:)
Ekranın karşısına her oturduğumda,aldığım birbirinden güzel iletiler,telefonlar,ayaklarımın yerle olan temasını kesti inanın:))
Bir türlü yeni bir post yazabilecek havaya giremedim nedense.
Bu gün ki ruh halim ile nasıl bir yazı olur ,geriye dönüp bakacağız sonrasında:)
Bugün harika bir tarifim var sizlere...
Elmalı kurabiye sevenlere,farklı bir alternatif..
Havuçla ve bol kuru üzüm ile damakları şenlendirecek bir lezzet:)
Bu tarifim Çay Kahve Bahane etkinliğinin ev sahibesi arkadaşıma gelsin...
İşte tarifimiz....



MALZEMELER
100 gr.eritilmiş margarin yada tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un(yaklaşık iki buçuk su bardağı kadar)



İÇ HARCI İÇİN


3 adet rendelenmiş havuç
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su

1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın



HAZIRLANIŞI


  • İç harcı için rendelenen havuçlar bir tavaya alınıp üzerine 1 çay bardağı su ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir.
  • Toz şekeri ilave edilerek, suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Tava ocaktan alınıp,kuru üzüm ceviz ve tarçın eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  • Hamur için tüm malzeme yoğurma kabına alınıp kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp,elimizde açarak ortasına soğuyan iç harcımızdan koyup yuvarlayarak kapatılır.
  • Hazırladığımız kurabiyelerimizi, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 175 derece fırında(fırına göre ısı ayarı değişebilir) kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri eleyip,soğuyunca servise sunun.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder