9 Mayıs 2014 Cuma

Sakallı poğaça

 
Malzemeler
1 çay bardağı süt
1çay bardağı su
yarım su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
yarım paket kuru maya
tuz
3 su bardağı un
 
üzeri için
yumurta sarısı
susam
 
içi için
200gr.labne peyniri
lor
mayonez
maydanoz
Yapılışı
Yoğurma kabına su,süt,sıvıyağ,maya,tuz , şeker ve un koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun mayalandırın.  Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp küçük toplar hazırlayın yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin yeniden mayalandırın üzerine yumurta sarısı sürün susam serpin 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Poğaçalar soğuyunca yanlarından kesin labne peyniri,lor ve mayonezi karıştırın poğaçaların içine sürün kenarını kıyılmış maydanoza bulayın
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder