2 Mayıs 2014 Cuma

Bohça börek



Malzemeler
3 yufka
taze soğan (sıcak suda biraz bekletin )

iç harcı için
1adet soğan
3 kaşık sıvı yağ
400gr.mantar
3adet salçalık kırmızı biber
1çay bardağı haşlanmış bezelye
2 havuç
karabiber
tuz
1çay bardağı krema
25 gr.tereyağı

üzeri için
yarım çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
1kaşık sıvı yağ

Yapılışı
Havuçları dilimleyip 10 dakika haşlayın.Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun küçük küçük doğrayın.
Tencereye yağ koyun piyazlık doğranmış soğanları ekleyin şeffaflaşıncaya kadar kavurun dilimlenmiş mantarları,haşlanmış havuçları ilave edin sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin kırmızı biberi ,bezelyeyi,tuz ve karabiberi ekleyin 3 dakika daha pişirin.
Kremayı ilave edin 2 dakika sonra tencereyi ocaktan alıp soğutun.
Başka bir kapta tereyağını eritin süt ve yumurtayı ekleyin iyice karıştırarak harıcı oluşturun.
Bir yufkayı düz bir zemine yayın hazırladığınız harcı yufkanın her tarafı ıslanacak şekilde yayın
üzerine ikinci yufkayı serin yemek tabağını yufkanın üzerine yerleştirip çevresinden keserek yuvarlaklar elde edin.
Diğer yufkayıda harçla ıslatın ortadan ikiye katlayın üzerine tabak koyup etrafından yuvarlak kesin ortalarına mantarlı harcı paylaştırın yufkaların kenarlarından toplayıp ortada büzüp bohça şekli verin
ağız kısımlarını yeşil soğanla bağlayın yumurta sarısına sıvıyağ ekleyip çırpın hazırladığınız bohçaların üzerlerine sürün önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin sıcak servis yapın.

3 yorum:

  1. çok şık bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Farklı şekliyle harika görünüyor börek :)
    Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil