10 Temmuz 2013 Çarşamba
Mantı
Hamuru için
3 bardak un
1 yumurta
1 bardak su
İç harcı için
200gr.kıyma
karabiber
tuz
1 küçük soğan
üzeri için
sarımsaklı yoğurt
tereyağı
1 yemek kaşığı salça
nane
sumak
Yapılışı
su ,tuz, yumurtayı çırpın unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun gerekirse un ekleyin üzerine nemli bez örtün yarım saat dinlendirin.
Soğanı rendeleyin kıymaya ekleyin tuz,karabiber ekleyip yoğurun.
Hamuru unlanmış tezgahta açın küçük karelere kesin içlerine kıymalı harç koyup kapatın
Mantıları tuzlu kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar pişirin.Suyunu süzdürüp servis tabağına alın.Tereyağını eritip salçayı kavurun mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçayı gezdirin nane ve sumakla süsleyin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
canım istedi şimdi.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilEline sağlık iftarda nefis olur
YanıtlaSilbayılırım ;)
YanıtlaSilellerine sağlık, harika görünüyor...
Ellerinize sağlık :) Çok severim ...
YanıtlaSil