10 Temmuz 2013 Çarşamba

Mantı



Hamuru için
3 bardak un
1 yumurta
1 bardak su

İç harcı için
200gr.kıyma
karabiber
tuz
1 küçük soğan

üzeri için
sarımsaklı yoğurt
tereyağı
1 yemek kaşığı salça
nane
sumak

Yapılışı
su ,tuz, yumurtayı çırpın unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun gerekirse un ekleyin üzerine nemli bez örtün yarım saat dinlendirin.
Soğanı rendeleyin kıymaya ekleyin tuz,karabiber ekleyip yoğurun.
Hamuru unlanmış tezgahta açın küçük karelere kesin içlerine kıymalı harç koyup kapatın


Mantıları tuzlu kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar pişirin.Suyunu süzdürüp servis tabağına alın.Tereyağını eritip salçayı kavurun mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçayı gezdirin nane ve sumakla süsleyin

5 yorum:

  1. canım istedi şimdi.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık iftarda nefis olur

    YanıtlaSil
  3. bayılırım ;)
    ellerine sağlık, harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık :) Çok severim ...

    YanıtlaSil