5 Ocak 2013 Cumartesi

Devil's food cake





pandispanya malzemeleri
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz fazla un
1 çay bardağı kakao
yarım paket margarin
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
az vanilya

Pandispanyanın yapılışı
Yumurta ve şekeri  bir kabın içine koyup benmari usulü  şeker eriyinceye kadar  karıştırarak ısıtın.Benmariden alıp karışımı mikserde7 dakika hızlı devirde çırpın.Un ilave edin ardından sütü yedirin yağı eritin  kakaoyu eriyen yağın içine koyun diğer karışımla karıştırın kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin 5 dakika daha mikserde çırpın yağlı kağıt serili küçük kare tepsiye  dökün önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin ve soğumasını bekleyin

İçinin kreması
500gr çırpılmış krem şanti
1 su bardağı erimiş çikolata
ikisini karıştırın

Kekin sosu
1 çay bardağı sıvı krem şanti
yarım çay bardağı süt
1 su bardağı erimiş çikolata

Devil's food cake'nin yapılışı
Pişirdiğiniz keki bıçakla ortadan ikiye bölün hazırladığınız kremadan  çok az ayırdıktan sonra geri kalanını kekin üstüne sürün ikinci katın kekini kapatın ayırdığınız kremayı kekin üstüne sürün bıçakla üzerini düzeltin ve 30 dakika dolapta dinlendirin.Dolaptan çıkardıktan sonra  üstüne çikolata sosunu sürün tekrar dolapta dinlendirin donduktan sonra  dolaptan çıkarın istediğiniz büyüklükte kesin üzerini çilek veya dekor çikolatayla süsleyin.

4 yorum:

  1. Tarifiniz yayında arkadaşım. Ellerinize sağlık. Yine beklerim:)

    YanıtlaSil
  2. tarifi aldım, deneyeceğim. ellerine sağlık...
    her zaman ki gibi muhteşemsin.

    YanıtlaSil
  3. tam sevdiğim lezzet bu dedirten bir foto.....ellerinize sağlık....
    ankaradan sevgiler....

    YanıtlaSil