5 Ocak 2013 Cumartesi
Devil's food cake
pandispanya malzemeleri
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz fazla un
1 çay bardağı kakao
yarım paket margarin
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
az vanilya
Pandispanyanın yapılışı
Yumurta ve şekeri bir kabın içine koyup benmari usulü şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın.Benmariden alıp karışımı mikserde7 dakika hızlı devirde çırpın.Un ilave edin ardından sütü yedirin yağı eritin kakaoyu eriyen yağın içine koyun diğer karışımla karıştırın kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin 5 dakika daha mikserde çırpın yağlı kağıt serili küçük kare tepsiye dökün önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin ve soğumasını bekleyin
İçinin kreması
500gr çırpılmış krem şanti
1 su bardağı erimiş çikolata
ikisini karıştırın
Kekin sosu
1 çay bardağı sıvı krem şanti
yarım çay bardağı süt
1 su bardağı erimiş çikolata
Devil's food cake'nin yapılışı
Pişirdiğiniz keki bıçakla ortadan ikiye bölün hazırladığınız kremadan çok az ayırdıktan sonra geri kalanını kekin üstüne sürün ikinci katın kekini kapatın ayırdığınız kremayı kekin üstüne sürün bıçakla üzerini düzeltin ve 30 dakika dolapta dinlendirin.Dolaptan çıkardıktan sonra üstüne çikolata sosunu sürün tekrar dolapta dinlendirin donduktan sonra dolaptan çıkarın istediğiniz büyüklükte kesin üzerini çilek veya dekor çikolatayla süsleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
harika..
YanıtlaSilTarifiniz yayında arkadaşım. Ellerinize sağlık. Yine beklerim:)
YanıtlaSiltarifi aldım, deneyeceğim. ellerine sağlık...
YanıtlaSilher zaman ki gibi muhteşemsin.
tam sevdiğim lezzet bu dedirten bir foto.....ellerinize sağlık....
YanıtlaSilankaradan sevgiler....