4 Aralık 2012 Salı

pasta


kakaolu sünger kek
malzemeler
8 büyükboy yumurta(oda sıcaklığında )
200gr.şeker
80ml.su
165gr.un
50 gr.kakao
1 paket vanilya
 
kreması için
1 paket sade pasta kreması
1 paket kakaolu pasta kreması
 
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın.Yumurta aklarını ve şekerin yarısını mikserle çırpın yumurtaların hacmi üç katına çıkıp çırpıcıyı kaldırdığınızda tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin
ayrı bir kapta yumurta sarılarını kalan şekerle birlikte çırpın şeker eriyip yumurtaların  rengi açılana kadar çırpın yumurta sarılarının içine suyu ve vanilyayı katıp 20 saniye  daha çırpın unu ve kakaoyu iki defa eleyin çırptığınız yumurta sarılarının içine boşaltın malzemeler birbirine karışana kadar çırpın.
Kakaolu karışımı ve yumurta aklarını geniş bir kabın içine alın homojen bir hamur elde edene kadar spatula ile karıştırın yumurta aklarının sönmemesi için spatula ile aşağıdan yukarıya doğru dikkatli ve yumuşak şekilde karıştırın  Çember kalıbın altına yağlı kağıt koyun hamurun  kenardan akmaması için kağıdı çemberin kenarına sarın çemberi tepsiye koyun  hamuru çemberin içine dökün önceden ısıtılmış fırında 175 derecede  45-50 dakika pişirin.  Soğuyan keki  enlemesine üç parçaya kesin kremayı hazırlayıp pastanın aralarına sürün  en son pastanın üstünü süsleyin
 
 
 

3 yorum:

  1. canım merhaba,ellerine sağlık pasta bir harika,,,şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/12/pasta.html gene beklerim,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. görüntüsü gerçekten süper ahh ahh olsada yesek ellerine sağğlık

    YanıtlaSil