kakaolu sünger kek
malzemeler
8 büyükboy yumurta(oda sıcaklığında )
200gr.şeker
80ml.su
165gr.un
50 gr.kakao
1 paket vanilya
kreması için
1 paket sade pasta kreması
1 paket kakaolu pasta kreması
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın.Yumurta aklarını ve şekerin yarısını mikserle çırpın yumurtaların hacmi üç katına çıkıp çırpıcıyı kaldırdığınızda tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin
ayrı bir kapta yumurta sarılarını kalan şekerle birlikte çırpın şeker eriyip yumurtaların rengi açılana kadar çırpın yumurta sarılarının içine suyu ve vanilyayı katıp 20 saniye daha çırpın unu ve kakaoyu iki defa eleyin çırptığınız yumurta sarılarının içine boşaltın malzemeler birbirine karışana kadar çırpın.
Kakaolu karışımı ve yumurta aklarını geniş bir kabın içine alın homojen bir hamur elde edene kadar spatula ile karıştırın yumurta aklarının sönmemesi için spatula ile aşağıdan yukarıya doğru dikkatli ve yumuşak şekilde karıştırın Çember kalıbın altına yağlı kağıt koyun hamurun kenardan akmaması için kağıdı çemberin kenarına sarın çemberi tepsiye koyun hamuru çemberin içine dökün önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 45-50 dakika pişirin. Soğuyan keki enlemesine üç parçaya kesin kremayı hazırlayıp pastanın aralarına sürün en son pastanın üstünü süsleyin
canım merhaba,ellerine sağlık pasta bir harika,,,şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/12/pasta.html gene beklerim,sevgiler :)
YanıtlaSilgörüntüsü gerçekten süper ahh ahh olsada yesek ellerine sağğlık
YanıtlaSilteşekkürler
YanıtlaSil