malzemeler
1 kilo un
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
ezilmiş haşhaş
üzeri için
1 yumurta sarısı
susam
Yapılışı
Mayayı bir bardak ılık suyun içine dökün şekeride katıp kabarmasını bekleyin
unu bir kaba koyun tuz ve mayalı suyu ekleyip yumuşak hamur oluncaya kadar yoğurun üzerini örterek mayalanmasını bekleyin
bir tabağın içinde sıvıyağla haşhaşı karıştırın
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın elinizle genişletin üzerine sıvıyağla karıştırdığınız haşhaşı sürün isterseniz çekilmiş cevizde koyabilirsiniz hamuru rulo yapın elinizle burun sonra gül böreği yapar gibi kendi etrafında sarın yağlanmış tepsiye dizin tekrar mayalandırın
üzerine yumurta sarısı sürün susam dökün fırında üzeri kızarana kadar pişirin
çıtır çıtır çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim
YanıtlaSilgüzel görünüyo tarifini not aldım denicem..
YanıtlaSilellrine sağlık
canım çok teşekkürler güzel çöreklerin için,elleirne sağlık,sevgiler
YanıtlaSil