13 Aralık 2012 Perşembe

Haşhaşlı çörek

 
 
 
malzemeler
1 kilo un
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
ezilmiş haşhaş
üzeri için
1 yumurta sarısı
susam
 
Yapılışı
Mayayı bir bardak ılık suyun içine dökün şekeride katıp kabarmasını bekleyin
unu bir kaba koyun tuz ve mayalı suyu ekleyip yumuşak  hamur oluncaya kadar yoğurun üzerini örterek mayalanmasını bekleyin
bir tabağın içinde sıvıyağla haşhaşı karıştırın
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın elinizle genişletin üzerine sıvıyağla karıştırdığınız haşhaşı sürün isterseniz çekilmiş cevizde koyabilirsiniz hamuru rulo yapın elinizle burun sonra gül böreği yapar gibi kendi etrafında sarın yağlanmış tepsiye dizin tekrar mayalandırın
üzerine yumurta sarısı sürün susam dökün fırında üzeri kızarana kadar pişirin
 



4 yorum:

  1. çıtır çıtır çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. güzel görünüyo tarifini not aldım denicem..
    ellrine sağlık

    YanıtlaSil
  3. canım çok teşekkürler güzel çöreklerin için,elleirne sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil