8 Ağustos 2012 Çarşamba

Makarnalı börek


2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1buçuk su bardağı su
4 yumurta
6 yufka
peynir
1 paket fiyonk makarna (ben yarım paket kullandım)

yapılışı
Makarnayı haşlayın.
Bir kabın içinde yumurtaları çırpın su ,yağ,yoğurt ekleyip karıştırın karışımdan bir bardak ayırın.Haşlanmış makarnayı yumurtalı karışımın içine dökün.Yufkayı büzerek yağlı tepsiye koyun üstüne makarnalı karışımı döküp biraz peynir koyun yufkalar bitene kadar işleme devam edin en son yufkanın üstüne ayırdığınız bir bardak karışımı dökün  yarım saat dinlendirin   fırında 200 derecede pişirin

5 yorum:

  1. ellerine sağlık canım güzel bir
    börek tarifi denemek lazım...

    YanıtlaSil
  2. merhaba canım çok teşekkürler güzel tariifn için,ellerine sağlık..burda yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/08/makarnal-borek.html gene beklerim,,,selamlar :)

    YanıtlaSil
  3. gunaydın elıne sağlık canı hıç yapmadım ama zonguldak'ta yedım çok guzeldı

    YanıtlaSil
  4. birgün sevgili Nilgün Hocam makarnalı börek yapıp işe getirmiş. O zamanlar ben de çok mutfakta vakit geçirmiyordum. birazcıkda tarifini istemeye utandım. İşe yeni başlamışım falan (15 sene öncesinden bahsediyorum)... O zamandan beri o lezzeti arıyorum ama bulamadım. Bu tarifide memnuniyetle deneyeceğim.
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil