10 Temmuz 2012 Salı

simit dolması

Karamürsel'de eskiden özellikle ramazan ayında ekmek fırınları tarafından çıkarılan simit dolmasını artık ramazan ayı dışındada bulmak mümkün.


malzemeler
2 yumurta
tuz
lor
maydanoz

yapılışı
simit dolmasını 8-10 cm.uzunluğunda kesin sonra  yan tarafından kesin bir kaba su koyun simit dolmalarını ıslatıp sıkın içine hazırladığınız maydanoz ve loru  doldurun yumurtaları bir tabağın içine kırıp tuz ilave edip çırpın .Tavada yağı kızdırın hazırladığınız simit dolmalarını yumurtaya bulayıp yağda kızartın.

5 yorum:

  1. Değişik bir şey
    ilk kez duyuyorum
    nefis görünüyor ellerine sağlık......

    YanıtlaSil
  2. değişik ve güzel bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. sevgili arkadaşım,
    ellerine sağlık. ben yokken çok güzel pastalar yapmışsın resimlerini gördüm, şimdide yakından incelemeye gidiyorum.
    sevgiyle kal...

    YanıtlaSil