Karamürsel'de eskiden özellikle ramazan ayında ekmek fırınları tarafından çıkarılan simit dolmasını artık ramazan ayı dışındada bulmak mümkün.
malzemeler
2 yumurta
tuz
lor
maydanoz
yapılışı
simit dolmasını 8-10 cm.uzunluğunda kesin sonra yan tarafından kesin bir kaba su koyun simit dolmalarını ıslatıp sıkın içine hazırladığınız maydanoz ve loru doldurun yumurtaları bir tabağın içine kırıp tuz ilave edip çırpın .Tavada yağı kızdırın hazırladığınız simit dolmalarını yumurtaya bulayıp yağda kızartın.
10 Temmuz 2012 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Değişik bir şey
YanıtlaSililk kez duyuyorum
nefis görünüyor ellerine sağlık......
ellerine sağlık canım
YanıtlaSildeğişik ve güzel bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilsevgili arkadaşım,
YanıtlaSilellerine sağlık. ben yokken çok güzel pastalar yapmışsın resimlerini gördüm, şimdide yakından incelemeye gidiyorum.
sevgiyle kal...