26 Temmuz 2012 Perşembe

Revani


Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
3 yemek kaşığı un
biraz limon rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardagı su
3-4 damla limon suyu

Önce şekerle suyu kaynatın kıvamı gelince limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın.

Bir kabın içinde yumurta ve şekeri çırpın diğer malzemeleri ilave edin kek hamuru kıvamında olunca yağlanmış tepsiye döküp 175 derece ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkardığınız revaniyi 5-10 dakika bekletip dilimleyin üzerine soğuk şerbeti dökün.

5 yorum:

  1. merhaba canım,ellerine sağlık çok teşekkürler revani tarifin için,,,şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/07/revani.html yayında...gene beklerim,selamlar hayırlı iftarlar :)

    YanıtlaSil
  2. İFTAR SOFRALARINA YAKIŞAN BİR TATLIDIR REVANİ,ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım..sevgiler,hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkürler arkadaşlar

    YanıtlaSil