Giresun'lu Ayşe ablamın tarifi
Malzemeler
3 tane orta boy patlıcan
2 tane kırmızı biber
2 tane yeşıl biber
1 tane kuru soğan
3 tane domates
3-4 diş sarımsak
tuz
zeytin yağı
yapılışı
Patlıcanları alaca soyup parmak genişliğinde kesin tencereye koyun biberleri iri doğrayın patlıcanların üstüne koyun soğanı salata soğanı gibi doğrayın sarımsakları ilave edin üstüne domatesleri rendeleyin yağ ve tuz koyup hiç su koymadan ocakta orta ateşte pişirin.Soğuk servis yapın
ayşe ablanın ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilellerinize sağlık...
YanıtlaSilben de Giresunluyum, yemeği biliyorum ama isminin civan ali olduğunu bilmiyordum.
öğrendim ;)
bildiğimiz patlıcan yemeği aslında adı bana çok ilginç geldi
YanıtlaSilÇok hafif bir tarif, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSil