24 Mart 2010 Çarşamba

kolay paskalya kuzu eti

Tchibo dan aldığım yeni kek kalıbı. Kekin tarifi de kutudan çıktı bende hemen denedim

malzemeler
3 yumurta
1yumurta sarısı
1paket vanilya
125gr.un
25gr.nişasta
75gr.tereyağı
hazırlanan kuzu etine serpmek için biraz pudra şekeri


Tere yağını eritin ve soğumaya bırakın
yumurta yumurta sarısı,şeker ve vanilyayı çırpın unu ve nişastayı koyun erimiş yağı damla damla ekleyin karıştırarak hamura yedirin kalıbı yağlayın hamuru kalıba dökün 175 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin soğuduktan sora üzerine pudra şekeri serpin











2 yorum:

  1. ben bu kalıbı çok beğendim kalıp dediğin 3 boyutlu olur yarısından ziyade tümü güzel olur öptüm seni http://mineakbas.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. bursalı blogcular buluşması varmış annemineli.blogspot.com adresinden bilgi alabilirsin mine

    YanıtlaSil