4 Mart 2010 Perşembe

çikolatalı pasta

pandispanya için

100gr.şeker

3 yumurta

80gr.su

15gr.ovaleks

150gr.un

5gr.kabartma tozu

5gr.vanilya

50gr kakao

Bütün malzemeleri çırpın kalıba döküp 170 derece fırında pişirin

krema için
500ml.süt
4yumurta sarısı
100gr.şeker
20gr un,20gr.nişasta
100gr.bitter çikolata

şeker,yumurta sarıları,un ve nişastayı çırpıp sıcak süte devamlı karıştırarak ekleyin . Bitter çikolatayı eritip karışıma ilave edin krema haline gelince ocaktan alın

Pandispanyayı 3 parçaya bölün şekerli suyla ıslatın kremayı yayıp damla çikolata koyun aynı
şekilde 3 katı bitirene kadar devam edin pastanın üstünü kremayla sıvayıp dolapta soğutun.

pastayı kaplamak için
100gr.margarini eritip içine 100gr.bitter çikolata 100gr.pralin koyup iyice karıştırın pastayı kaplayın















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder