pandispanya için
100gr.şeker
3 yumurta
80gr.su
15gr.ovaleks
150gr.un
5gr.kabartma tozu
5gr.vanilya
50gr kakao
Bütün malzemeleri çırpın kalıba döküp 170 derece fırında pişirin
krema için
500ml.süt
4yumurta sarısı
100gr.şeker
20gr un,20gr.nişasta
100gr.bitter çikolata
şeker,yumurta sarıları,un ve nişastayı çırpıp sıcak süte devamlı karıştırarak ekleyin . Bitter çikolatayı eritip karışıma ilave edin krema haline gelince ocaktan alın
Pandispanyayı 3 parçaya bölün şekerli suyla ıslatın kremayı yayıp damla çikolata koyun aynı
şekilde 3 katı bitirene kadar devam edin pastanın üstünü kremayla sıvayıp dolapta soğutun.
pastayı kaplamak için
100gr.margarini eritip içine 100gr.bitter çikolata 100gr.pralin koyup iyice karıştırın pastayı kaplayın
4 Mart 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder