19 Temmuz 2014 Cumartesi

Bademli ıslak pasta


Malzemeler
250 gr.margarin
250 gr.kıyılmış bitter kuvertür
2 çay kaşığı hazır espresso
300gr.un
20 gr.kakao
10gr.kabartma tozu
300gr.şeker
4 yumurta
125gr.krema
100gr.ikiye bölünmüş badem

Glazür için
250gr bitter
250gr.margarin
250gr.pralin

Fırını 160 derecede ısıtın kek kalıbını yağlayıp yağlı kağıtla kaplayın.
Margarin kuvertür ve kahveyi 185ml.sıcak su ilekarıştırın.
Diğer tarafta un,şeker,kakao ve kabartma tozunu bir kaba koyun.
Yumurtaları krema ve sıvı yağla çırpın. Yumurtalı karışıma çikolatalı karışımı ekleyin homajen bir yapı oluncaya kadar çırpın.Daha sonra unlu karışımı ve bademleri ekleyin.
Hazırladığınız hamuru kalıba dökün 160 derece ısıtılmış fırında pişirin keki kalıptan çıkarın.
Glazür için kremayı eritin içine bitter ve pralini ekleyin karıştırın likit hale gelince  kekin üstünü kaplayın

4 yorum: