28 Mart 2013 Perşembe

Paskalya çöreği


malzemeler
3 su bardağı un
yarım su bardağı şeker
yarım paket margarin
2 yumurta
20 gr.yaş maya
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mahlep

üstü için
1 yumurta sarısı
file fındık

yapılışı
Unu bir kaba koyun  ortasını havuz şeklinde açın ortasına mayayı koyup  ılık sütle eritin .Margarin,şeker,yumurta ve mahlebi koyun unu karıştırmadan malzemeleri karıştırın sonra unu ilave edin kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun 15-20 dakika dinlendirin. Hamuru  dört eşit parçaya bölün her parçayı üç eşit parçaya bölüp hamuru 15cm.uzunluğunda çubuklar yapın üç çubukla saç örgüsü şekli verin tepsiye koyun kabarmasını bekleyin üstüne yumurta sarısı sürün file fındık koyun 170 derece ısıtılmış fırında pişirin

6 yorum:

  1. Çöreğin nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. merhaba canım çok teşekkürler güzel çöreğin için,şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/03/paskalya-coregi.html ellerine sağlık,gene bekliyorum,selamlar

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık tam pastane işi gibi olmuş

    YanıtlaSil
  4. Çok severim tatlı tatlı ama hiç denemedim cesaret edemedim şu üstündeki file fındık file badem buralarda satılmaz bile acaba nerden bulabilirim...eline sağlık paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık arkadaşım
    bu çöreği çok severim çok güzel olmuş ssevgiler:))

    YanıtlaSil