28 Mart 2013 Perşembe
Paskalya çöreği
malzemeler
3 su bardağı un
yarım su bardağı şeker
yarım paket margarin
2 yumurta
20 gr.yaş maya
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mahlep
üstü için
1 yumurta sarısı
file fındık
yapılışı
Unu bir kaba koyun ortasını havuz şeklinde açın ortasına mayayı koyup ılık sütle eritin .Margarin,şeker,yumurta ve mahlebi koyun unu karıştırmadan malzemeleri karıştırın sonra unu ilave edin kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun 15-20 dakika dinlendirin. Hamuru dört eşit parçaya bölün her parçayı üç eşit parçaya bölüp hamuru 15cm.uzunluğunda çubuklar yapın üç çubukla saç örgüsü şekli verin tepsiye koyun kabarmasını bekleyin üstüne yumurta sarısı sürün file fındık koyun 170 derece ısıtılmış fırında pişirin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çöreğin nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilmerhaba canım çok teşekkürler güzel çöreğin için,şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/03/paskalya-coregi.html ellerine sağlık,gene bekliyorum,selamlar
YanıtlaSilEline sağlık tam pastane işi gibi olmuş
YanıtlaSilÇok severim tatlı tatlı ama hiç denemedim cesaret edemedim şu üstündeki file fındık file badem buralarda satılmaz bile acaba nerden bulabilirim...eline sağlık paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilbu çöreği çok severim çok güzel olmuş ssevgiler:))
teşekkürler
YanıtlaSil