Hamuru için malzemeler
1 kilo un
150 gr şeker
20 gr.yaşmaya
5 gr.tuz
3 yumurta
400 gr.oda sıcaklığında yumuşamış margarin
yarım çay bardağı su
içi için malzemeler
1 adet kakaolu pandispanya
200 gr.kestane püresi
200 gr.kırık kestane şekeri
100 gr.antep fıstığı
50 gr.fındık
70 gr.kuru üzüm
5 gr.tarçın
5 gr.kabartma tozu
üstü için
yumurta sarısı
file badem
Yapılışı
Hamur malzemelerini yoğurun bezelere ayırın. Bir kabın içinde yada mikserde iç malzemelerini karıştırın.bezeleri elinizle biraz bastırın iç malzemesini koyun kapatın
elinizle yuvarlayıp ay çöreği şekli verin.Üstüne yumurta sarısı sürün file badem koyun fırında pişirin
ellerine sağlık harika .. Afiyetler olsun.
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım,ellerine sağlık,harika bir görüntüsü var çöreklerinin :)
YanıtlaSilŞimdi yayındalar http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/02/kestaneli-ay-coregi.html gene beklerim,selamlar
Akşam yemeye geliyorum.. Süper görünüyorlar..
YanıtlaSilÇokta güzeller ... olsa da yesek.....
YanıtlaSilÇocukluğuma götürdün beni çok severim aslında eşimde sever neden yapmamki aldım tarfi eşime kavuşunca yaparım içi mis gibi kokmuştur onun....eline sağlık canım sevgiler
YanıtlaSil