28 Şubat 2013 Perşembe

Kestaneli ay çöreği


 
 

Hamuru için malzemeler
1 kilo un
150 gr şeker
20 gr.yaşmaya
5 gr.tuz
3 yumurta
400 gr.oda sıcaklığında yumuşamış margarin
yarım çay bardağı su

içi için malzemeler
1 adet kakaolu pandispanya
200 gr.kestane püresi
200 gr.kırık kestane şekeri
100 gr.antep fıstığı
50 gr.fındık
70 gr.kuru üzüm
5 gr.tarçın
5 gr.kabartma tozu

üstü için
yumurta sarısı
file badem

Yapılışı
Hamur malzemelerini yoğurun bezelere ayırın.  Bir kabın içinde yada mikserde iç malzemelerini karıştırın.bezeleri elinizle biraz bastırın iç malzemesini koyun kapatın
elinizle yuvarlayıp ay çöreği şekli verin.Üstüne yumurta sarısı sürün file badem koyun fırında pişirin
 
 Bu tarifi porselen demlik çay saati etkinliğine ev sahipliği yapan  Gelibolu17/mideden kalbe  arkadaşıma gönderiyorum



5 yorum:

  1. ellerine sağlık harika .. Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler canım,ellerine sağlık,harika bir görüntüsü var çöreklerinin :)
    Şimdi yayındalar http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/02/kestaneli-ay-coregi.html gene beklerim,selamlar

    YanıtlaSil
  3. Akşam yemeye geliyorum.. Süper görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  4. Çokta güzeller ... olsa da yesek.....

    YanıtlaSil
  5. Çocukluğuma götürdün beni çok severim aslında eşimde sever neden yapmamki aldım tarfi eşime kavuşunca yaparım içi mis gibi kokmuştur onun....eline sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil