13 Ekim 2012 Cumartesi

Pavlova pastası

 
Pandispanya için
1 kutu pandispanya un
3 yumurta
8-10 yemek kaşığı su
1 çay bardağı öğütülmüş antep fıstığı
 
krema için
birbuçuk su bardağı süt
4 çay kaşığı neskafe
1 paket vanilinli pasta kreması
40 gr. çikolata rendesi
 
üzeri için
2 yemek kaşığı antep fıstığı
rende çikolata
 
yapılışı
Pandispanya ununu yumurta ve suyla 7-8 dakika çırpın bir çay bardağı antep fıstığını ilave edin karıştırın.26 cm.çapındaki kalıba dökün önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirin.Soğutup enlemesine ikiye bölün.
Kreması için
Sütü ılıtın içinde neskafeyi eritin ve buzdolabında soğutun sonra bu sütle pasta kremasını çırpın pandispanyanın alt katına neskafeli kremadan sürün çikolata rendesi serpin  ikinci patı kapatın pastanın tamamına krema sürün üzerini antep fıstığı ve çikolata ile süsleyin
 

7 yorum:

  1. isim çok zor aklımda kalmaz ama görüntü kalacak,
    birde yesem hiç unutamam herhelde eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor...

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ellerine sağlık deneyip tadına da bakmak lazım..

    YanıtlaSil
  4. ohhh harika eline sağlık....

    YanıtlaSil
  5. Sanki kolay bir pasta gibi ama degisik gorunuyor..ellerinize saglik diyorum..

    YanıtlaSil
  6. nescafe pastalara çok yakışıyor.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil