25 Eylül 2012 Salı

Muzlu ekmek





Malzemeler

140 gr.tereyağı
200gr.toz şeker
3 yumurta
100ml.süt kreması
385gr.un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
bir çimdik tuz
2 adet olgunlaşmış muz

Fırını170 dereceye ayarlayın.Tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın çırpmaya devam ederken yumurtaları teker teker ekleyin süt kreması ilave edip çırpın un, tuz ,kabartma tozunu birlikte eleyip karışıma ekleyin muzları ezmeden büyük parçalar halinde kesip hamura ilave edip çok az karıştırın.Hamuru yağlanmış kek kalıbına döküp fırına koyun 30-35 dakika pişirin

4 yorum:

  1. Sanki kek gibi. Çok ilginç. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. mis gibi kokulu kokulu olmuştur canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. TARİFİNİZİ ALDIM ÇOK TEŞEKKÜRLER ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  4. kokusu burnuma geldi misss gibi eline sağlık canım değişik olmuş...kendine iyi bak...

    YanıtlaSil