16 Nisan 2012 Pazartesi

UMAÇ ÇORBASI



Malzemeler
4 su bardağı su
1 su bardağı un
2  domates veya biraz salça
1 küçük kuru soğan
1yemek kaşığı tereyağı
nane
 karabiber
tuz

Tencerede yağ ve soğanı kavurun domatesi ilave edip pişirin  su koyun kaynatın. Bir tabağın içine unu dökün biraz suyla hamur yapın. Hamurları  kaynayan suyun içine elinizle ovalayarak atın tuz karabiber ekleyip hamurlar pişene kadar kaynatın pişince üstüne nane koyun.  Bu tarifi çorbalarımız etkinliği için   çaçaron blog  a gönderiyorum

10 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok leziz görünüyor. Ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerıne sağlık canım bu corbayı halam oyle guzel yapar kı anlatamam senınkı de nefıs gorunuyor ama malzeme ve yapılışlar farklı sevgıler gonderıyorum

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Çok lezzetli bir tarif olmuş.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık....çorba deyince akan sular durur ben bunu beyaz yaparım ...ve ananemden öğrenmiştim....eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. BU GÜZEL TARİF İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..YAYINLADIM ..SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  8. Evett uzun amandır bu çorbanın yapılışını merak ediyordum hay aklım benim açıp bilgisayara sorsana sen:) küçükken ninem yapardı halen tadı damağımda,ellerine sağlık,birde bayat ekmek doğrardık süper olurdu,eski günler:(

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık :) Nefis görünüyor...

    YanıtlaSil