8 Mayıs 2018 Salı

çikolatalı babka

Malzemeler
200ml süt
500 gr. un
2 yumurta
100 gr şeker
25gr.yaş maya
1paket vanilya
50ml.zeytin yağı
150 gr. çikolata
üstü için
1 yumurta

Yapılışı
bir kabın içine 200 ml.ılık süt ,25 gr. şeker , maya  ve 1 kaşık un koyup karıştırın  üzerini kapatıp  yarım saat  bekletin.
 Ayrı bir kapta 2 yumurta sarını, 75gr.şeker, vanilyayı karıştırın  mayalı karışıma ekleyip  karıştırın  unu ilave edip hamuru yoğurun üzerine 50ml.zeytin yağı dökün tekrar yoğurun hamurun üzerini örtüp 30 dakika daha dinlendirin  sonra merdaneyle açın   üstüne 150 gr. parça çikolata  yayın ve rulo sarın
hamuru uzunlamasına ortadan  kesin iki ucunu tutup burgu yapın  baton kek kalıbına  yanyana koyun
ve 30 dakika mayalandırın üzerine 1 yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin


1 yorum:

  1. Great post, photos are amazing!
    Hope you'll leave a comment on my last post --> http://howaboutjourney.blogspot.com/2018/05/gardaland-italy.html

    YanıtlaSil