Malzemeler
200ml süt
500 gr. un
2 yumurta
100 gr şeker
25gr.yaş maya
1paket vanilya
50ml.zeytin yağı
150 gr. çikolata
üstü için
1 yumurta
Yapılışı
bir kabın içine 200 ml.ılık süt ,25 gr. şeker , maya ve 1 kaşık un koyup karıştırın üzerini kapatıp yarım saat bekletin.
Ayrı bir kapta 2 yumurta sarını, 75gr.şeker, vanilyayı karıştırın mayalı karışıma ekleyip karıştırın unu ilave edip hamuru yoğurun üzerine 50ml.zeytin yağı dökün tekrar yoğurun hamurun üzerini örtüp 30 dakika daha dinlendirin sonra merdaneyle açın üstüne 150 gr. parça çikolata yayın ve rulo sarın
hamuru uzunlamasına ortadan kesin iki ucunu tutup burgu yapın baton kek kalıbına yanyana koyun
ve 30 dakika mayalandırın üzerine 1 yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin
8 Mayıs 2018 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Great post, photos are amazing!
YanıtlaSilHope you'll leave a comment on my last post --> http://howaboutjourney.blogspot.com/2018/05/gardaland-italy.html