21 Mart 2018 Çarşamba

CEVİZLİ HAŞHAŞLI ÇÖREK





malzemeler
2 su bardağı süt
2 yumurta
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı su
yarım paket yaş maya
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz 
aldığı kadar un

iç malzemesi
1 kase haşhaş ezmesi
2 çay bardağı dövülmüş ceviz
5 yemek kaşığı şeker
 sıvı yağ

Yapılışı; Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın
Mayalanana kadar beklediğiniz hamuru 1 veya 2 bezeye bölüp iki yufka kalınlığında açın
Haşhaşı ceviz şeker ve yağı bir kapta karıştırıp bu yufkanın üzerine yayın
Bir ucundan başlayıp rulo yapın. 3 parmak kalınlığında dilimlere kesip  (ben 2 parmak kalınlığında kestim) yağlanmış bir fırın tepsisine hafif aralıklı olarak dizin
Yarım saat kadar tepside mayalandırıp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

4 yorum:

  1. Haşhaşa bayılıyorum be ya. Hele ki böyle çörekler de çok güzel oluyor gerçekten. Yakışıyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Ne güzel kızarmışlar..

    YanıtlaSil