20 Aralık 2017 Çarşamba

PASTİÇ






3 su bardağı un
1 paket instant maya
yarım su bardağı süt
yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
yeteri kadar ılık su

iç harcı için
1 kakaolu pasta tabanı
1.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
yarım su bardağı çekilmiş fındık
1 yumurta sarısı
1 su bardağı kuru üzüm
file badem
susam
Hamuru için bir kabın içine un, şeker, tuz ve mayayı karıştırın  ortasını havuz gibi açıp içine ılık süt ve sıvıyağı ekleyin  yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar su ilave ederek yoğurun  hamurun üzerini örtüp mayalandırın.
İç harcı için keki ufalayın fındık üzüm tarçın  sütü ekleyip iyice yoğurun.
Mayalanan hamuru 2 eşit bezeye ayırın her bezeyi çok inceltmeden merdane ile açın yarıya böldüğünüz iç harcı hamurun üstüne yayın 7-8 cm kalınlığındarulo sarın istediğiniz genişlikte kesin fırın tepsisine dizin ikinci bezeyide  aynı şekilde yapın üzerine yumurta sarısı sürün file badem ve susam serpin yarım saat dinlendirin  önceden ısıtılmış 170 derece  fırında kızarana kadar pişirin.

4 yorum:

  1. Çok severim. Ama itiraf etmeliyim ki adını yeni öğrendim. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ne kadar hoş bir tarif ismi de çok tatlı :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Adını da yeni duydum.Değişik

    YanıtlaSil