7 Kasım 2016 Pazartesi

kırmızı bulgur çanakları

herkese merhaba instagramda takip ettiğim nezzetliyemekler de görüp denediğim güzel bir tarif
2 adet ortaboy kırmızı pancar
3 adet orta boy patates
1 su bardagı bulgur
1 tatlı kaşığı tuz

kuru cacık için
1 kase süzme yoğurt
3 adet salatalık
2 diş sarımsak
nane yaprağı

pancarları iyice yıkayıp haşlayın patatesleri de aynı anda haşlayın haşlanan patatesleri ezin pancarları rendenin ince tarafıyla rendeleyin  pancar ve patates  soğumadan bulguru ilave edin bulgur diri kalacak olursa biraz pancar suyu ekleyin   bulgur şişince biraz yoğurun ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ortasını içli köfte gibi açın tabağa dizin
süzme yoğurda biraz su ilave edin salatalıkları rendenin ince tarafıyla rendeleyin sarımsakları ezip karıştırın servis yapacağınız zaman cacığı çanakların ortalarına koyun nane yaprağıyla süsleyip servis yapın

2 yorum:

  1. Görselini çok beğendiğim için doğum günü gibi özel günlerde çok sık yaparım. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil