24 Haziran 2016 Cuma

Bisküvili frambuazlı muhallebi


Malzemeler
6 su bardağı süt
2 yemek kaşığı margarin
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

1 paket kakaolu bisküvi

sosu için
1 su bardağı frambuaz
2,5 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta

Bir tencerede margarini eritin   unu ilave edip biraz kavurun sütü azar azar ilave edin  son bir bardak sütle  nişastayı karıştırın tenceredeki süte ekleyin kaynayınca şekeri ve vanilyayı ekleyin.
Bisküvileri rondoda ezin servis yapacağınız kaplara birer kaşık  bisküvi koyun üzerine biraz muhallebi dökün tekrar bisküvi ve muhallebi koyun
bir tencereye sos malzemelerini koyup karıştırarak pişirin muhallebilerin üzerine pay edin buzdolabında soğutun
Afiyet olsun

7 yorum: