16 Aralık 2015 Çarşamba

Sebzeli talaş böreği



Malzemeler
4 adet kare milföy hamuru
2 havuç
2 kabak
100 gr. bezelye
150 gr.mantar
1 kuru soğan
50 gr. margarin
2 yumurta
tuz 
karabiber

Havuç ve kabağı soyup küp küp doğrayın  sonra havuç kabak ve bezelyeyi  yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.Soğanı küçük küçük doğrayın yağı tavaya koyun  biraz kavurun mantarları kesip ilave edin biraz  karıştırın sebzeleri ilave edin  tuz karabiber ekleyin  sebzeler pişince ocaktan alın.
Milföy hamurunu merdane ile biraz açarak genişletin ortasına sebze karışımını koyup bohça gibi kapatın tepsiye dizip  üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin önceden ısıttığınız fırında 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin

15 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.. Milföy hamuru ile yapılan her şey bir başka güzel oluyor...
    Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
  2. Benim oğlanlara satamam malesef bunu ben...

    YanıtlaSil
  3. Hiç fena değil özellikle de sebze severler için:)

    YanıtlaSil
  4. Talaş böreğini hep kıymalı gördüğüm için hiç sevmem ama bu olabilir

    YanıtlaSil
  5. Benim gibi vejetaryenler için harika bir seçenek :) Ellerinize sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bizim gibi vejetaryenler için güzel seçenek

      Sil
  6. Milföyle de çok pratik oluyor herşey :))

    YanıtlaSil
  7. bayılırım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Hem pratik hem de çok lezzetli bir tarif olmuş.

    YanıtlaSil
  9. Talas Böreğini Çok Severim Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

    Cafe Malzemeleri
    Endüstriyel Mutfak
    Etsiz Çiğ Köfte
    Patatesli Börek
    Biber Dolması

    YanıtlaSil