5 Ekim 2015 Pazartesi

Vişne soslu cheesecake


malzemeler
1paket yulaflı bisküvi
40gr.erimiş margarin
4-5 yemek kaşığı çekilmiş ceviz veya fındık

400gr.labne
200gr.krema
4 yumurta
140gr,şeker
1paket vanilya

vişneli sos için
1su bardağı vişne suyu
1,5 silme yemek kaşığı nişasta
4yemek kaşığı pudra şekeri

yapılışı
tabanı için bisküviyi rondada çekin  erimiş margarin ve fındık ilave edip karıştırın hamuru elinizle bastırarak  kelepçeli kalıbın tabanına yayın  buzdolabında 1-2 saat bekletin.
ayrı bir yerde şeker ve yumurtaları çırpın  krema, labne peyniri ve vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin kek kalıbındaki hamurun üzerine dökün önceden ısıtılmış fırında 170 derecede  45dakika kadar pişirin soğumaya bırakın
vişne sosu için  malzemelerin hepsini tencereye koyup koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ılınınca  kek kalıbındaki karışımın üzerine yayın  birgün buzdolabında bekletin



19 yorum:

  1. Gerçekten çok severim. Vişneli tatlılı ekşili bayılırım.
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Görünüm süper.. Tadı da eminim ki öyledir. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuştur, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık süper görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. Çok severim tarifini bilmiyordum sayenizde öğrendim :)

    YanıtlaSil
  6. blogunuzu takip ediyorum. Benim blogumada gelirseniz çok sevinirim.. :))
    http://setenayileguzellik.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar, çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar, çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  10. Vişneli her şey favorimdir, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. sevgiler.

    YanıtlaSil