5 Ekim 2015 Pazartesi
Vişne soslu cheesecake
malzemeler
1paket yulaflı bisküvi
40gr.erimiş margarin
4-5 yemek kaşığı çekilmiş ceviz veya fındık
400gr.labne
200gr.krema
4 yumurta
140gr,şeker
1paket vanilya
vişneli sos için
1su bardağı vişne suyu
1,5 silme yemek kaşığı nişasta
4yemek kaşığı pudra şekeri
yapılışı
tabanı için bisküviyi rondada çekin erimiş margarin ve fındık ilave edip karıştırın hamuru elinizle bastırarak kelepçeli kalıbın tabanına yayın buzdolabında 1-2 saat bekletin.
ayrı bir yerde şeker ve yumurtaları çırpın krema, labne peyniri ve vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin kek kalıbındaki hamurun üzerine dökün önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 45dakika kadar pişirin soğumaya bırakın
vişne sosu için malzemelerin hepsini tencereye koyup koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ılınınca kek kalıbındaki karışımın üzerine yayın birgün buzdolabında bekletin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Gerçekten çok severim. Vişneli tatlılı ekşili bayılırım.
YanıtlaSilEllerine sağlık
en sevdiğim ekşi tatlı :)
YanıtlaSilGörünüm süper.. Tadı da eminim ki öyledir. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok güzel olmuştur, ellerine sağlık..
YanıtlaSileline sağlık süper görünüyor..
YanıtlaSilÇok severim tarifini bilmiyordum sayenizde öğrendim :)
YanıtlaSilelinize saglık :)
YanıtlaSilteşekkür ederim
YanıtlaSilVisne cok yakisir
YanıtlaSilblogunuzu takip ediyorum. Benim blogumada gelirseniz çok sevinirim.. :))
YanıtlaSilhttp://setenayileguzellik.blogspot.com.tr/
Merhabalar, çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Merhabalar, çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Elinize sağlık harika görünüyor :)
YanıtlaSilElinize sağlık (:
YanıtlaSilVişneli her şey favorimdir, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor. sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
YanıtlaSil