11 Nisan 2015 Cumartesi

Venedik poğaçası

Uzun zamandır yapmak istediğim poğaçayı sonunda yaptım  aceleyle yaparken içine havuç ve kekik koymayı unuttum ama yinede güzel oldu
Malzemeler
yarım kilo un
20gr.tuzot
250 gr.margarin
50gr. sıvı yağ
20gr.şeker
2 yumurta
100gr.yoğurt
20gr.yaş maya
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
1 havuç rendesi
100ml.su

arası için
150 gr.peynir

üstündeki salçalı chester hamuru için
250 gr,un
150gr. margarin
tuz
biber
2 yumurta
25gr salça
kekik

chester hamuru için unun ortasını havuz gibi açın tüm malzemeleri ekleyin kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın daha sonra poğaçaların üstünde kullanmak için bir kenarda bekletin

poğaça için unun ortasını havuz gibi açın tüm malzemeleri koyup karıştırın  en son suyu ekleyin kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın gerekirse un ekleyin hamuru bezelere ayırıp mayalandırın. Dinlenen bezelerin üstüne elinizle bastırın ortalarına peynir koyun kapatın .önceden hazırladığınız chester hamurundan örgüler hazırlayın poğaçaların üstüne  yerleştirin  yumurta sarısı sürün
önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin


38 yorum:

  1. Poğaça hamuruna havuç girdiğinde nasıl bir tat oldu inanın çok merak ettim.Denemek lazım, ellerinize sağlık...))

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık,havucun verdiği tadı bende merak ettim.

    YanıtlaSil
  3. değişik bir lezzet olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Venedik poğaçası.. Adı çok ilgimi çekti.. Örgüleri de çok beğendim.. Bir poğaça tarifimde örgü kullanmayı düşünüyorum..) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Farklı bir lezzet olmuş.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. İlk kez duydum. Havucun hamur a katılması nasıl lezzet verdi merak ettim. Ellerinize sağlık değişik.

    YanıtlaSil
  7. Farklı bir lezzet ellerinize sağlık afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
  8. Değişik bir lezzet olmuştur eminim.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Hayli ilginç adi var.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Hayli ilginç adi var.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık, farklı bir poğaça ,eminim ki güzel bir lezzeti vardır.
    Afiyetler olsun size havucun keke kattığı lezzeti poğaça ya da katmıştır ,kullandığınız ve unuttunuz baharatlar ile de ortaya çok güzel bir lezzet çıktığına eminim.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  12. güzel yorumlarınıza çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  13. elinize sağlık harika bir poğaça tarifi sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Duymamıştım bunu hiç. Güzel görünüyor ama ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  15. ilginçmiş, hiç duymamıştım

    YanıtlaSil
  16. ismine bayıldım ben93 de venediğe gittiğimde orda cok guzel spagetti yedşm ama kurabiyelerini begenmedım cok tatlı yapıyorlardı bu tuzlu bır kurabiye sanırım..elinize saglık

    YanıtlaSil
  17. Farklı bir lezzet ve asil isim. .

    YanıtlaSil
  18. Elinize sağlık,kuşkusuz çok lezzetli olmuştur. :))

    YanıtlaSil
  19. Elinize sağlık,kuşkusuz çok lezzetli olmuştur. :))

    YanıtlaSil
  20. Çok değişik bir tarif. Yeni tarif denemeye bayılan biri olarak cezbetti beni. Elinize sağlık:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. İlginç bir poğaça, ilk defa duydum :) Bloglarımız sayesinde değişik tariflere ulaşmak ne hoş. Elinize sağlık, şifa olsun sevgiler.
    Bizim Mutfak-Aysel
    http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  22. Buse poğaçayı çok sevr. bu poğaçada içeriği ile aklıma yattı. Deneyeceğim canım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  23. ellerine sağlık rejimdeyim yemicem :)))

    YanıtlaSil
  24. Çok değişik geldi deneyeceğim bu nefis tarifi ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  25. farklı bir tarif, biraz emek harcamak gerek örgü örmek için ama değer sanırım:)) elinize sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Farklı ve güzel bir tarif. Çok da şık olmuşlar. Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  27. ellerine sağlık değişik bir tarif olmuş sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  28. Ellerinize sağlık..Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  29. Ellerinize sağlık..Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  30. Farklı bir lezzet olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  31. Hiç duymadığım bir tarif.

    YanıtlaSil