3 Aralık 2014 Çarşamba

balkabaklı çörek

Malzemeler
125gr.eritilip soğutulmuş  margarin
1su bardağı ılık su
1su bardağı ılık süt
yarım paket yaş maya
2 yumurta
1su bardağı şeker
1çay kaşığı mahlep
5-6 su bardağı un
üstü için
yumurta sarısı

içi için
yarım kilo balkabağı
yarım bardaktan biraz fazla pudra şekeri
çekilmiş ceviz

balkabağının kabuklarını ayıklayıp rendeleyin pudra şekeri ve cevizle karıştırın ben çiğ kullandım isterseniz siz  biraz pişirebilirsiniz

Hamur için bir kabın içine malzemeleri koyun  yoğurun yumuşak bir hamur hazırlayın üzerine nemli bez örtüp hamuru mayalandırın
mayalanan hamurdan parçalar koparıp elinizle açın
iç malzemesini koyup rulo sarın  sardığınız ruloyu kendi etrafında sarın
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine  koyun  mayalanması için 15-20 dakika bekletin üzerine yumurta sarısı sürün  180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin  pudra şekeri serpin
 

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık... Bize de Rize'den kocaman bir balkabağı geldi. Hepsiyle tatlı yapsam çok olur. Kalan ile ne yapsam diye düşünüyordum ;)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık :)
    Blogger haritasından blogunuzu keşfettim ve takibe aldım :)
    sosyal medya kafe yazarı olarak Bursa dan yazıyorum .
    Beklerim.
    Sosyal Medya Kafe

    YanıtlaSil
  3. Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
    http://www.remtamutfak.com

    YanıtlaSil
  4. ne hoş ne lezzetli oluyor balkabağı çörek hamuru ile karışınca ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık :) Farklı bir tarif olmuş.

    YanıtlaSil