13 Kasım 2014 Perşembe

Portakallı kakaolu kek



Malzemeler
125gr.tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 yumurta
3 çorba kaşığı bal
yarım adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1buçuk su bardağı kıyılmış fındık
1  vanilya
1  su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1çorba kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu

Tere yağını ve pudra şekerini bir kaba alıp krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.Üzerine yumurta bal portakal kabuğu rendesi ve yarım su bardağı fındık ilave edin vanilya  un kakao kabartma tozu ve mahlebi ekleyip karıştırın kek kalıbını tereyağıyla yağlayın kalan fındıkları kalıba dökün ve tüm yüzeyini kaplayın hamuru kalıba dökün önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dakika pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder