8 Nisan 2014 Salı

Profiterol



Hamuru için
1 su bardağı un
1 su bardağı su
125gr.margarin
3 yumurta

Bir tencereye suyu ve yağı koyun kaynatın bir su bardağı un koyun ocağın altını kısıp kaşıkla karıştırın.Hamuru başka bir kaba alın ılınınca bir yumurta kırıp hamuru karıştırın diğer yumurtalarıda tek tek hamura karıştırarak ilave edin. Hamuru bir kaç dakika dinlendirin.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin hamuru kaşıkla minik  parçalar halinde tepsiye dizin 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.

Kreması için
2,5su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1paket vanilya
 biraz  kremşanti
Sütü kencereye koyun içine şeker ,un,yumurta sarısı koyun karıştırarak pişirin vanilya ilave edin.Soğuyunca biraz çırpılmış kremşanti ilave edin

kakaolu sosu için
1 kilo süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 çorba kaşığı kakao ve çikolata
2 kahve fincanı şeker
100 gr.margarin
Margarin hariç diğer malzemeleri karıştırarak ocakta pişirin.Margarini ilave edin soğutun

Pişen profiterol  hamurlarını yanlarından kesip içine krema koyun  tabağa dizin en son üzerine çikolatalı sos dökün.

3 yorum:

  1. Profitrol en sevdiğim ve bana mutluluk veren tatlılardan..eline sağlık canım..) sevgilerimi yolladım..

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim Dilek hanım

    YanıtlaSil
  3. hımm nefis bir tatlı canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil