15 Ocak 2014 Çarşamba

Pastane açması





1 kilo un
100gr.sıvıyağ
25 gr.tuz
40gr şeker
50 gr.yaş maya
1 yumurta
600 gr. kadar su

hamura sürmek için 300gr.alba yağ  veya margarin

Yapılışı
Hamuru yoğurun 15 dakika dinlendirin 100er gramlık parçalara bölün elinizle yuvarlayın yağlı tepsiye koyun üstlerine ve yanlarına albayağ sürün dinlenmeye bırakın mermerin üstüne biraz yağ sürün hamuru elinizle biraz büyütün hamurun her tarafına yağı yaydırın  mermer üstünde her tarafından çekin iyice inceltip  büyütün dört bir tarafını orta yerine katlayıp rulo yapın tekrar dinlendirin.Dinlenmiş rulo hamuru el ile biraz uzatıp  kendi etrafında döndürüp bükün simit gibi yapın ek yerlerini birleştirin tepsiye dizip mayalandırın üzerine yumurta sarısı sürün biraz çörek otu serpin 220 derece fırında pişirin


4 yorum: