1 Aralık 2013 Pazar

Ekmek

 
 



Malzemeler
450 gr.un
20gr.yaş maya
250 gr.ılık su
15gr.tuz
15gr.şeker

Yapılışı
Unu eleyin ortasına mayayı dökün bir miktar su ekleyin parmaklarınızla mayayı yumuşatıncaya kadar karıştırın kalan suyu,tuz,şekeri ilave edin iyice yoğurun.Hamurun üzerini örtün kabarması için 30 dakika bekleyin.Kabaran hamuru bir parça un kullanarak tekrar yoğurun ekmeğin şeklini   verin üzerini örtün yarım saat daha dinlendirin önceden ısıtılmış fırında 210 derecede üzeri hafifçe kızarana kadar 25-30 dakika pişirin

2 yorum:

  1. MERHABA
    NASILSIN?
    COK GUZEL SEN BLOG


    mari

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık :) Ev ekmeği gibisi yok :)

    YanıtlaSil