6 Eylül 2013 Cuma

Patatesli tuzlu kek




Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat
4 orta boy haşlanmış patates
1'er tatlı kaşığı kıyılmış nane,dereotu,maydanoz
tuz,pulbiber,karabiber,susam,çörekotu

Yapılışı
Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyun ve küçük küpler şeklinde doğrayın.Nane ,maydanoz,dereotunu temizleyip kıyın.Yumurtaları bir kaba kırıp bir tutam tuzla çırpın yoğurt ve sıvıyağı ekleyin.Un,kabartma tozu ve karbonatı aynı kabın içine eleyin yumurtalı karışıma yavaş yavaş ilave edip çırpın.Patatesleri,kıyılmış otları  baharatları ekleyin çırpmaya devam edin yağlanmış kek kalıbına aktarın üzerine susam ve çörekotu serpin önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

3 yorum:

  1. yumuşak güzel bir lezzet olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Evdeki malzemelerle hemen yaptığım bir tuzludur, elinize sağlık.

    YanıtlaSil