23 Mayıs 2012 Çarşamba

Limonlu böğürtlenli pasta



Pandispanya için malzemeler
4 yumurta
su bardağının 4'te 3'ü kadar toz şeker
su bardağının 4'te 3'ü kadar elenmiş un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz

yada hazır pasta tabanı
pastanın arasına koymak için 150 gr.böğürtlen

Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın.Akları derin bir kasede 1tutam tuz ekleyip çırpın.Hafif beyazlaşınca şekerin yarısını ilave edin katılaşıncaya kadar çırpın.

Ayrı bir kapta yumurta sarılarını kalan şekerle çırpın.Çırpılmış yumurta akı ile yumurta sarılarını birbirine karışana dek yavaş yavaş çırpın bu karışıma unu ekleyin yavaşça karıştırın sıvı yağ ekleyin hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün 175 derecede ısıtılmış fırıda 25-30 dakika pişirin.

kreması
450 ml. süt
5 yumurta sarısı
100 gr. toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 limon suyu ve rendesi
1 yemek kaşığı un
 Sütü ısıtın yumurta sarılarını toz şekerle rengi açılana kadar çırpın un ve nişastayı ilave edin limon suyu ve limon rendesini ilave edin.Sıcak sütten bir miktarını karışıma koyun çırpın .Karışımı kalan süte ilave edin kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin soğutun.

Pandispanyayı enine 2 parçaya bölün ilk katına krema sürün böğürtlenleri dizin ikinci parçayı  üstüne koyun  kremayı sürün pastayı süsleyin.

5 yorum:

  1. limonada böğürtlenede bayılırım,ellerine sağlık pastan nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. bu kadar güzel pastalar yapıyorsun, şu iki hafta benim için önemli, ondan sonra senin pastaları bir bir deneyeceğim ;)
    bizim diyet ne olur bilmem ama...

    YanıtlaSil
  3. görüntü çok güzel olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım böğürtlen ve limonlu
    eminim çok lezzetli olmuştur...

    YanıtlaSil