1 Eylül 2010 Çarşamba

macır turşusu



3kilo domates


3 kilo patlıcan


3kilo yağ biberi


2kilo yeşil sivribiber


1demet maydanoz


3çorba kaşığı tuz


750gr.sirke


2su bardağı zetinyağı


sarımsak


patlıcanların kabuklarını soyup doğrayın tuzlu suda bekletin


kırmızı ve yeşil biberleride temizleyip iri doğrayın


sarımsak ve maydanozu doğrayın ayrı bir yerde dursun


3kilo domatesi rendeleyip ocakta kaynatın içine yağ ,sirke ve tuz koyun


kavanozların dibine kıyılmış maydanoz ve sarımsak koyun


kaynayan domates sosuna önce patlıcanları koyup sararana kadar bekleyin patlıcanları sosun içinden alıp kavanozlara paylaştırın


sırasıyla önce yeşil sonra kırmızı biberleri kaynayan sosun içinde biraz pişirin


kavanozların içine koyun en üstüne biraz daha sarımsak ve maydanoz koyun


kalan sosu kavanozlara paylaştırın sıcakken kapaklarını kapatıp ters çevirin


(10 tane 1kiloluk konserve kavanozu oluyor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder