8 Ağustos 2014 Cuma
Vişne soslu tart
Malzemeler
175gr margarin
250 gr.un
250gr.toz fındık
125gr.bal
1paket vanilya
Vişne sosu için
500gr vişne
150 gr.şeker
30gr nişasta
Yapılışı
Bal ve margarini karıştırın malzemeleri ilave edip yoğurun. Hamurun yarısını tart kalıplarının içine 2cm.kalınlığında yerleştirin
200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin
Vişneyi şeker çok az suyla kaynatın nişastayı biraz suyla karıştırıp kaynayan vişneye ekleyin yarı pişmiş tartın içine yerleştirin
Kalan turta hamurunu 2cm.kalınlığında açıp vişnelerin üzerine yerleştirin
10 dakika daha
pişirin soğuduktan sonra tabağa alın mikrodalgada ısıtıp üzerine kaymaklı dondurma koyun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Canım nasılsın mm nefis olmuş bi tanesini aldim.
YanıtlaSil