8 Ağustos 2014 Cuma

Vişne soslu tart













Malzemeler
175gr margarin
250 gr.un
250gr.toz fındık
125gr.bal
1paket vanilya


Vişne sosu için
500gr vişne
150 gr.şeker
30gr nişasta


Yapılışı
Bal ve margarini karıştırın malzemeleri ilave edip yoğurun. Hamurun yarısını tart kalıplarının içine 2cm.kalınlığında yerleştirin
200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin
Vişneyi şeker çok az suyla kaynatın nişastayı biraz suyla karıştırıp kaynayan vişneye ekleyin yarı pişmiş tartın içine yerleştirin


Kalan turta hamurunu 2cm.kalınlığında açıp vişnelerin üzerine yerleştirin


10 dakika daha
pişirin soğuduktan sonra tabağa alın mikrodalgada ısıtıp üzerine kaymaklı dondurma koyun






1 yorum: