20 Aralık 2017 Çarşamba
PASTİÇ
3 su bardağı un
1 paket instant maya
yarım su bardağı süt
yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
yeteri kadar ılık su
iç harcı için
1 kakaolu pasta tabanı
1.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
yarım su bardağı çekilmiş fındık
1 yumurta sarısı
1 su bardağı kuru üzüm
file badem
susam
Hamuru için bir kabın içine un, şeker, tuz ve mayayı karıştırın ortasını havuz gibi açıp içine ılık süt ve sıvıyağı ekleyin yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar su ilave ederek yoğurun hamurun üzerini örtüp mayalandırın.
İç harcı için keki ufalayın fındık üzüm tarçın sütü ekleyip iyice yoğurun.
Mayalanan hamuru 2 eşit bezeye ayırın her bezeyi çok inceltmeden merdane ile açın yarıya böldüğünüz iç harcı hamurun üstüne yayın 7-8 cm kalınlığındarulo sarın istediğiniz genişlikte kesin fırın tepsisine dizin ikinci bezeyide aynı şekilde yapın üzerine yumurta sarısı sürün file badem ve susam serpin yarım saat dinlendirin önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok severim. Ama itiraf etmeliyim ki adını yeni öğrendim. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilne kadar hoş bir tarif ismi de çok tatlı :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Adını da yeni duydum.Değişik
YanıtlaSil