28 Kasım 2017 Salı

Budapeşte pasta

     












keki için 
6 yumurta beyazı
250 gr.şeker
150gr. öğütülmüş fındık
100gr.un

kreması için
200ml süt kreması
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri

içi için mandalina

kekin yapılışı
yumurta beyazlarını mikserde iyice katılaşana kadar yaklaşık 15 dakika çırpın  şekeri kaşık kaşık ekleyip çırpmaya devam edin  un ve öğütülmüş fındık tozunu  ayrı bir yerde karıştırıp  spatula ile  söndürmeden yumurta akına ilave edin  fırın tepsisine yağlı kağıt yayın  karışımı eşit şekilde tepsinin her yerine yayın 160 derecede 20 dakika fırının kapağını açmadan pişirin 
Bir kapta kremayı katılaşana kadar çırpın pudra şekerini ekleyin  biraz daha çırpın  buzdolabında bekletin 
pişen keki fırından alın  ayrı bir tepsiye yağlı kağıt serin bu tepsiyi kekin üstüne kapatıp ters çevirin  hamurun üstündeki yağlı kağıdı yavaşca çekip alın  kekin her yerine kremayı yayın mandalinaları dizin  rulo sarın ruloyu streçleyip  buzdolabında 3 saat bekletin   üzerini ermiş çikolatayla süsleyin
içine çilek veya muz koyabilirsiniz  biz mandalina tercih ettik


1 yorum:

  1. çok farklı bir ismi varmış pastanın.. Fındık da lezzetine lezzet katmıştır. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil