keki için
6 yumurta beyazı
250 gr.şeker
150gr. öğütülmüş fındık
100gr.un
kreması için
200ml süt kreması
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
içi için mandalina
kekin yapılışı
yumurta beyazlarını mikserde iyice katılaşana kadar yaklaşık 15 dakika çırpın şekeri kaşık kaşık ekleyip çırpmaya devam edin un ve öğütülmüş fındık tozunu ayrı bir yerde karıştırıp spatula ile söndürmeden yumurta akına ilave edin fırın tepsisine yağlı kağıt yayın karışımı eşit şekilde tepsinin her yerine yayın 160 derecede 20 dakika fırının kapağını açmadan pişirin
Bir kapta kremayı katılaşana kadar çırpın pudra şekerini ekleyin biraz daha çırpın buzdolabında bekletin
pişen keki fırından alın ayrı bir tepsiye yağlı kağıt serin bu tepsiyi kekin üstüne kapatıp ters çevirin hamurun üstündeki yağlı kağıdı yavaşca çekip alın kekin her yerine kremayı yayın mandalinaları dizin rulo sarın ruloyu streçleyip buzdolabında 3 saat bekletin üzerini ermiş çikolatayla süsleyin
içine çilek veya muz koyabilirsiniz biz mandalina tercih ettik
çok farklı bir ismi varmış pastanın.. Fındık da lezzetine lezzet katmıştır. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil