8 Aralık 2015 Salı

Susamlı gevrek toplar

Malzemeler
250 gr. margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta beyazı
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
3 -4 su bardağı un

üzeri  için
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
1 kase susam

Bir kaba  hamur malzemelerini koyup  iyice karıştırın  unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun cevizden daha küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Bir kasede pekmezle suyu karıştırın kurabiyeleri önce pekmezli suya sonra susama bulayın tepsiye dizin önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20- 25 dakika pişirin

13 yorum:

  1. Harika olmuş. Ellerinize sağlık..Susamlı olunca daha da güzel.:) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. değişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. pekmezle denememiştim. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. pekmezle denememiştim. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. çayla nasılda güzel gider :) pekmezle bende denememiştim hiç

    YanıtlaSil
  6. Susamlı susamlı nefis olmuştur bunlar:))

    YanıtlaSil
  7. tam çay saatine göre :-))

    YanıtlaSil
  8. elinize sağlık yapabileceğim güzel bir tarife benziyor :)

    YanıtlaSil
  9. eger yemeye başlarsam sonu gelmeyecek bir kurabiye bayılırım :)

    YanıtlaSil
  10. Annem bundan çok yapardı, hatırladım şimdi. Tarifini arıyordu, iyi oldu gördüğüm :))

    YanıtlaSil
  11. Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

    Cafe Malzemeleri
    Endüstriyel Mutfak
    Etsiz Çiğ Köfte
    Patatesli Börek
    Biber Dolması

    YanıtlaSil